----------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ИНИЦИАТИВИ


Винаги готови да помогнем


През 2018 година ФК „Дуло“ отдели средства за закупуване и монтиране на три прожектора за осветяване на църквата Света Петка в град Видин на стойност 76 лева. Предоставихме и 150 лева за реставрацията на иконите на Свети Николай Чудотворец и Свети Димитър Солунски от църквата Рождество Богородично в град Дунавци. Искрено благодарим на Отец Илия и Отец Максим, които поддържат вярата жива в нас и ни дават сила и увереност в борбата за постигане на нашите цели.

Предоставихме 100 лева на благотворителната спортна инициатива в помощ на 5-годишната Вяра Юсева, която се проведе в зала „Фестивална“ в град Видин на 01.11.2018 г.

На 16.11.2019 г. мъжкият отбор на клуба предостави 100 лева на играч от „Пластик Старопатица“ за събиране на необходимата сума за непредвидена операция.

Можем да се включим и в други инициативи, които са по силите ни и в интерес на обществото.Крачка пред останалите


В периода 18.06.2018 – 10.08.2018 година се проведе първата, без аналог в България Лятна футболна академия на Футболен клуб „Дуло“ в град Видин.

Какво представлява академията?

Всеки ден от понеделник до петък от 8,00 до 8,30 часа родителите водеха децата в Академията, която се проведе в бившата резиденция на Тодор Живков в градската градина. Закусвахме, организирахме се и към 9,00 часа с колелета, които държахме в сградата карахме до колодрума, където тренирахме футбол до обяд. Прибирахме се, обядвахме и всеки следобед от понеделник до четвъртък имахме по два модула – роботика, програмиране, приложни изкуства, вероучение, безопасност на движението, пожарна безопасност, първа помощ и работа с психолог за концентрация, работа в екип, преодоляване на дискриминацията и намаляване на агресията между децата. В петък беше време за релакс и басейн в хотел Нептут. Следобедна закуска и между 17,30 и 18,00 часа прибиране на децата.

Ловяхме риба, посещавахме музеи, баба Вида, разходки с колелета, направиха ни демонстрация как работят полицейските кучета в град Видин, посетихме пожарната във Видин и църквите Света Петка и Свети Николай. Гледахме мачове от Световното първенство в Русия и ни запознаваха с правилата на футболната игра. Изкарахме едно страхотно лято с игри, спорт и забавления, но без таблети, телефони и компютри.

Всичко това постигнахме с труд, лишения, собствени средства, дарения и разбирателство от родителите – без да генерираме печалба. Старахме се и се раздадохме единствено и само за щастието, здравето и личностното израстване на децата. Надяваме се догодина да повторим това начинание, защото видяхме и разбрахме, че това е правилният път за малчуганите ни. Гордеем се с това си начинание, защото съвсем не е лесно от към  организация на такова мероприятие.

Академията в цифри:

 • 21 деца посетили академията
 • 38 човека ангажирани с децата през тези два месеца
 • над 40 различни родители водили и прибирали децата
 • над 70 спукани и сменени гуми

Благодарим на всички, които ни помогнаха и участваха в Академията. Ще се постарая да ги изброя с риск да пропусна някой, за което предварително се извинявам:

 • Г-н Любо Георгиев – директор на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ – предоставил за ползване чинове, столове, мултимедия, стена и две знамена
 • Г-жа Маруся Петрова – директор на ТМТ „Васил Левски“ – предоставила ни две врати с размер 2/3 метра за ползване на колодрума
 • Вуйчо Ники и Сашо Маркин, хората които помогнаха с транспорт, подреждане и товаро-разтоварни дейности
 • Станчо, човекът, който поддържаше тревното покритие на колодрума
 • Росен Божидаров, момчето пожарникар, което запълваше всяка промяна в графика без страх и въздишки, в услуга на децата и за успеха на Академията
 • Пламен Левашки – водеше децата един месец на басейн
 • Тренер Анатолий Милков – провеждаше тренировъчният процес на децата в Академията
 • Тререр Лора Венелинова
 • Еней Велев – футболни правила
 • Иво Марков – председател на ОС на БФС Видин
 • Ивайла и компания, които се грижеха за седмичното ни меню
 • Ицо, който винаги и навреме ни носеше храната
 • Г-жа Десислава Цокова зам. Директор в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, Кристи, Цецко, Алекс, Гери и компания, които показваха на децата по роботика и програмиране
 • Магдалина Рангелова – приложни изкуства, доктрини и най-различни поучителни, забавни и образователни игри
 • Пламен Славчев – психолог във Фондация „Уникалните деца на Видин“
 • Момчил Петров и доброволците от БЧК – Видин
 • Митрополит Даниил, Отец Илия и Елена
 • Началника на КАТ – Видин Владимир Герасимов
 • Патрулно-следовите кучета Бък, Заки и Дарк, както и на техните възпитатели Петьо Василев и Венцислав Игнатов
 • Началника на Пожарна Видин Станислав Генчев, Владимир Иванов и всички останали служители, които забавляваха децата и им подариха много незабравими моменти.
 • Персонала на басейна в Хотел Нептун
 • Благодаря и на всички родители, които ни повярваха, довериха ни се и записаха децата си в Академията.
Лятна Академия 2019г.


Ние от ФК „Дуло“ не изневерихме на себе си и успяхме отново да организираме и проведем втората по рода си Лятна футболна академия в град Видин.

На откриването присъстваха нашите нови приятели от МС „Дуло“ София, които бяха специалните ни гости, придали невероятно настроение. Подариха на децата емоцията от първият допир с мотора и по една фланелка с тяхното лого. Получи се прекрасно и незабравимо откриване на Академията.

Благодарим на всички, които се включиха в проекта и допринесоха за неговото реализиране. Няма да назоваваме имена, за да не изтървем някой.

Освен дейностите от миналата година /футбол, роботика, програмиране, приложни изкуства, вероучение, пожарна безопастност, басейн, психолог, футболни правила/ добавихме уроците по китара и посещението от децата на бомбоубежище в град Дунавци. Имаме си вече и талисман на отбора – лабрадорчето Ръсел.

Имахме проблеми с тренировъчния процес, заради ремонта на Колодрума, но получихме разрешение за клетката в ОУ „Иван Вазов“ и оправихме положението.

Всичко от Академия 2019 на ФК „Дуло“ е вече  история!
Началото


От есента на 2017 година ФК „Дуло“ започва първото си участие в първенството на ОС на БФС – Видин 2017/2018г. с един отбор с деца родени през 2009 и 2010 години. В края на първенството завършихме на 5-то място с актив от 13 точки и голова разлика 28:54. Участвахме и на турнир в село Руженци с отбори от цялата област Видин, на който отново се класирахме на 5-то място. През сезон 2017/2018г. в отбора играха 18 деца.

Футбол 5 е първенство под егидата на БФС, в което участват по пет играча – деца родени през 2009 и 2010 г. Игрището е с размери 40/20м., а вратите с размери 2/3м. Смените са неограничени, а топката, с която се играе е №3. Няма засади, а продължителността на мачовете е три полувремена по 12 минути.
Продължението


Сезон 2018/2019 г. ФК „ДУЛО“ започва шампионата с два отбора – Футбол 5 и Футбол 7. Промените при Футбол 5 са премахване на класирането и промяна на възрастта на участниците – 2010,2011 и 2012.

Футбол 7 е също първенство под егидата на БФС, в което участват 7 играча – деца родени през 2008 и 2009 г. Размерите на игрището са от 55/35 метра до 60/40 метра. Вратата е с размери 5/2 метра, а топката, с която се играе е номер 4. Смените отново са неограничени като при футбол 5 и се играят три полувремена по 15 минути. В играта е включено и правилото за засада, но само в зоните на разстояние 12 метра от голлинията.

Към този момент във Футбол 5 са записани 9 деца, а във футбол 7 – 16 деца.
ФК „ДУЛО“ сезон 2019/2020г.


Не изневерявайки на себе си ръководството на ФК „Дуло“ отново започна футболният шампионат с една формация повече. В третата година от създаването си, клубът участва в първенствата на ОБФС – Видин с три отбора – Футбол 5, Футбол 7 и мъже. Домакинствата и на трите отбора се осъществява на Стадион „Георги Бенковски“ в град Видин. Надяваме се до края на сезон 2019/2020г. да успеем да възстановим терена и съблекалните на стадиона в село Иново, предоставен ни за безвъзмездно ползване за срок от 5 години.Хелоуин 2018


На 31,10,2018 година ръководството на ФК „Дуло“ заедно с родителите на децата трениращи в клуба организирахме Хелоуин парти. Събрахме се около 25 деца /спортуващи при нас и техните братчета и сестричета/ и 10 родители около 16 часа в резиденцията до градската градина. Тръгнахме за лов на бонбони. Първо ни посрещнаха в Пощенска банка, а след това в Алианц банк. Получихме лакомства и от три магазина в МОЛ Видин. Накрая пуснахме фенери от дигата край река Дунав. Партито приключи с музика, танци, хапване и игри към 20 часа. Благодарим на всички, които ни помогнаха по организирането на този незабравим празник за децата. Ето и малко снимки.